Her er «kort» oppsummert helgen i Oslo.

Første kamp mot Byåsen endte med 5-3 tap etter at Byåsen ledet 2-0 ved pause. Mange mål, men dessverre for Fortuna rant det inn i begge ender. Selv om vi faktisk scoret tre mål er vi langt fra fornøyd med å slippe inn 5 bak. Første omgang var begredelig sett med Fortuna øyne og laget hang ikke sammen i det hele tatt. Passivitet, dårlige pasninger, manglende returløp og et alt for dårlig duellspill preget laget. Vi skapte noen halv sjanser offensivt, men defensivt ble det mye rot. Andre omgang startet noe bedre og kampen jevnet seg ut. Hedda satte ballen flott opp under tverrliggeren etter fint Fortuna spill på en kontring og vi øynet håp om bedre prestasjoner! Dessverre åpnet vi slusene bakover og 3 mål rant inn feil vei, de fleste etter slurv og dårlige klareringer. Med 10 minutter igjen av kampen fryktet vi at lufta skulle gå helt ut av våre jenter. Heldigvis viste jentene moral og vilje og 8 min før full tid fikk Katarina stjernetreff fra 16 meter og skuddet suste inn oppe i nærmeste vinkel. Iselin avsluttet 10 gode minutter for Fortunas del med et godt hodestøt som ga sluttresultatet 5-3.

Totalt sett en dårlig gjennomføring av jentene våre, men selv om trenerteamet ga klart uttrykk for sin misnøye forsøkte vi å fokusere på det lille positive som vi kunne ta med inn i neste kamp mot turneringens store favoritt Grand Bodø.

Etter en times hvile var jentene klare på at de ville vise seg fra en bedre side. Første 15 minuttene var jevnspilt med sjanser til begge lag, men så glipper markeringene foran eget mål og dermed går Grand opp i ledelsen 1-0 etter innlegg fra venstre. Kampen bølger veldig frem og tilbake, men Fortuna henger i aller høyeste grad med på notene. Keeperne på begge lag må flere ganger hente frem klasseredninger, men første omgang ender med 1-0 ledelse til Grand. Andre omgang starter omtrent som første, kanskje med et lite overtak til Grand, men Fortuna jentene står på og går til i duellene. Vi sliter fortsatt med dårlig pasningskvalitet noe som gjør at vi må springe mye unødvendig etter ball, men jentene står definitivt ikke tilbake fysisk og får nå vist at de tunge treningene i vinter betaler seg. Midtveis i 2 omgang scorer Grand sitt andre i kampen og selv om vi noterte 2-3 store sjanser mot slutten lykkes ikke jentene våre med en redusering. Vi er naturligvis ikke fornøyd med å bokføre nok et tap, men det var langt flere lyspunkter i denne kampen og jentene viste i perioder at de kan spille god fotball. Fortsatt må pasningskvalitet, returløp og duellstyrke i box opp flere hakk. Innsatsen var det ikke noe å si på og vi registrerte også at vårt nykomponerte forsvar begynte å fungere bedre sammen. Hovedtrener Helena var godt fornøyd med at vi klarte å reise oss etter den begredelige kampen mot Byåsen, men konstaterte at vi i enkelte faser av spillet hadde mye å jobbe med, spesielt når vi mister ball. Omstilling og returløp er vel nøkkelordene Helena tenker på!

Etter en god natts søvn med påfølgende frokost var vi klar for ny kamp mot Lyn allerede kl. 10:00. I garderoben før kampstart kunne vi se at jentene hadde bestemt seg for at denne kampen skulle vinnes. På dette nivået er det en innstilling som er påkrevd, det kan garanteres at det ikke vil være en eneste kamp i inneværende sesong som kan tas lett på. Kampen starter likevel med et spillemessig overtak til Lyn, bare flaks at vi ikke får mål imot, men vi holder unna og snart skal vi få lønn for strevet. Fortunas nye midtstopper, Malene Vadseth, bryter foran på et oppspill, tar med ballen fremover, spiller ballen ut på kant, får igjen ballen i rommet bak forsvaret og lobber ballen elegant i mål, dermed står det 1-0 til Fortuna. Så har vi dette med «mål på mål», Fortuna spillerne er så opp giret etter scoringen at de glemmer markeringene og dermed står det plutselig 1-1, som også er pauseresultatet.

Kampen fortsetter i høyt tempo også etter pause, dessverre er det Lyn som scorer først og går opp i 2-1 etter fint spill. Her henger ikke jentene våre med i svingene – det straffer seg! Etter scoringen tar Fortuna over initiativet i kampen og presser Lyn høyt opp i banen. 15 minutt ut i 2 omgang spilles Eva flott gjennom og setter ballen sikkert i mål, dermed 2-2. Fortuna er inne i en god periode nå og vi spiller oss til en corner. Denne slås perfekt på bakre stolpe, der dukker Mia opp og banker ballen i nettet på volley, 3-2. Kort tid igjen å spille og vi øyner at seieren skal dras i land, dessverre klarer vi å rote det til for oss selv og en dårlig klarering havner i beina på en Lyn spiller som fra 8-9 meter setter ballen i mål til side for Ine som ikke rekker ned. De fleste trodde kampen ville ebbe ut med et skuffende uavgjort resultat, men nok en gang viste jentene imponerende evne til å komme tilbake. På overtid spilles Eva glimrende igjennom Lyns forsvar og alene med keeper gjør Eva ingen feil, dermed 4-3 og en fortjent seier til Fortuna.

En time senere var det klart for helgens siste kamp, nok en kraftprøve mot et godt Grei lag. Naturlig nok mange slitne bein, spesielt hos Fortuna som allerede hadde en kamp i beina fra før, dette var dagens første for Grei. Første omgang blir en jevn affære med sjanser begge veier, men det er Grei som noterer første scoring. Et perfekt slått frispark fra midten blir ikke klarert i Fortunas forsvar og dermed står det 1-0 til Grei rett før dommeren blåser av første omgang. Andre omgang blir preget av et svært godt og velspillende Fortuna som klarer å etablere spill høyt i banen, returløpene er bra og arbeidsmoralen høy. Bare uflaks at vi ikke klarer å utligne, noe som hadde vært fortjent kampen sett under ett. Det ble med denne ene scoringen og dermed står Fortuna bokført med 1 seier og 3 tap. Vi er naturligvis ikke fornøyd med det, men utbyttet av en slik turnering er tross alt det viktigste. Når det spilles så mange tette kamper på kort tid har trenere og spillere muligheten til å justere underveis. Vi dro fra Oslo som et mye bedre lag enn det vi dro med, trenerne fikk mange svar og fikk gjort mange justeringer. Det er vi godt fornøyd med.

Neste nå blir treningsleir i Ungarn med to kamper mot Ungarns U19 landslag, håpet er at vi klarer å ta med det vi lærte denne helgen og utvikle det videre der. Så får vi se om ikke brikkene faller på plass etter hvert som seriestarten kommer nærmere. At jentene har den fysiske formen på plass er det i alle fall ingen tvil om. Vi ser frem til fortsettelsen.